Nu kan det vara början av slutet på vågen av dialogrutor, banners och annan info om hur cookies används på webbplatser.

De senaste åren har vi på webbplatesr sett oändliga meddelanden om hur respektive sajt använder cookies för att förbättra vår upplevelse och användarvänlighet. Detta till följd av ett EU-direktiv som utfärdades 2011.

All websites owned in the EU or targeted towards EU citizens, are now expected to comply with the law.

– Förbättrar detta verkligen upplevelsen?

The Commission is taking aim at the annoying “cookie” banners that have taken over the internet in past years. They’re asking websites to get rid of the banners, forcing websites to try harder to make it clear to people if they’re going to collect and sell their personal data.

Nu verkar det som att kommisionen som utfärdat direktivet går ut och rekomenderar att, istället för att visa dessa informationsrutor, göra det lättare för besökare att ta reda på om cookies används och vad de i så fall används till.

Tack, kära EU-kommission. Inte en dag för tidigt…

Källa