I Sala fotoklubb har vi flera personer som är intresserade av fåglar och dessutom väldigt duktiga att fotografera dem. Som nybliven och grön fågelfotograf får man passa på att snappa upp tips på var det kan tänkas finnas olika fåglar och försöka lära sig att hitta och känna igen dem. Att lära sig hur de beter sig i sin miljö och sist men inte minst att försöka få en hyfsad bild på dem.

Den senaste veckan har ryktet gått om en strömstare som håller till bakom brandstationen i Sala. Jag har bara hört namnet tidigare och hade ingen aning om hur den ser ut.

Idag hade jag tänkt att gå en promenad längs Långforsen mot gruvan, men innan det ville jag stanna till bakom brandstationen och se om jag kunde hitta strömstaren.

Det dröjde inte mer än två minuter så såg jag den sittandes på en sten i ån vid Lillåstrand. Med samma färg som bakgrunden hade den varit svår att hitta om det inte var för det kritvita bröstet.

Den tog sig mellan stenarna och stannade till några minuter vid varje. Från stenarna dök den ner i det iskalla vattnet och jag gissar att den letar föda så.

Dags att dra vidare till nästa sten!
Och så ett dopp till.

Det var roligt att följa den en stund i ån och se hur den betedde sig. Tyvärr var ljuset dåligt och platt så jag hoppas på att få fler chanser att fotografera den.


Vidare till Långforsen. Jag parkerade bilen och gick ut till udden med ekorna liggandes i vattnet. Många är i dåligt skick och förmodligen övergivna.

Det är inte många vårtecken än och en sådan här dag känns det som att våren är långt bort.

Det blev inte så många bilder tagna längs vägen mot Måns-Ols. När jag väl kom tillbaka till bilen igen passade jag på att ta några bilder vid dammluckan. Något som fångade mitt intresse var isen som bildade intressanta formationer.

Avslutar med den här bilden och hoppas på värme och fler vårtecken snart.